emanueli1

A duhet, serbet e Kosovës, të votojnë për president te Serbisë?!

trading con soldi virtuali per allenarsi Shkruan: Emanuel Demaj

opzioni binarie 60 iq

trading online simulazione Republika e Kosovës  është nga vendet e rralla qe mundëson dyshtetësinë për komunitetet e saja. Kjo e drejte i ofrohet me theks të veçantë minoritetit serb në Kosovë? Por kjo nuk do të thotë se kurdo, kudo dhe kushdo mund të organizoj zgjedhje, kuturu. Serbia është vetëm njeri nga shtetet fqinje në Republikës së Kosovës. Nëse nisemi me mentalitetin e organizimit të zgjedhjeve të vendeve fqinje në territorin tone, i bie që edhe Shqipëria, Maqedonia dhe Mali i Zi të organizojnë zgjedhje. Kështu kalendari zgjedhorë do ta përshkonte një vit kalendarik në tërësi. Kosova do të përshkohej nga shkuja (promaja)  elektorale e shteteve përreth.

opcje binarne wycena

simple trade opcje binarne opinie Organizatat ndërkombëtare që ndihmojnë organizimin e zgjedhjeve, mendoj se tashmë duhet të kalojnë në rolin e vëzhguesit. Pra OSBE (ODIHR) si në vende e tjera duhet të vëzhgojnë dhe raportojnë për korrektësinë dhe jo të marrin rol të organizatorit “neutral”. UNMIK-u duhet të rrudhë aktivitetet në minimum, e mos të flasim për ndërhyrje në kësi lloj organizimesh, sepse nuk mund të konsiderohet si palë, fare. Nëse dikush duhet të kujdeset për qytetaret, atëherë janë institucionet kompetente të Kosovës. Është obligim dhe përgjegjësi kushtetuese dhe ligjore që Kosova si shtet i të gjitha komuniteteve të ofrojë shërbime dhe aplikim të drejtave elementare, e që në këtë rast është lehtësimi i së drejtës për votim. Për hir të së drejtës për deklarim politik, të  drejtës elemetare njerëzore, të fqinjësisë së mirë, paqes së qëndrueshme në rajon, serbët e Kosovës duhet lejuar të votojnë, por kandidatët serb për zgjedhjet presidenciale dhe çfarëdo lloj zgjedhjesh për institucionet e Serbisë nuk duhet lejuar të bëjnë fushatë në territorin sovran të Republikës së Kosovës. Kosovarët serb mund të përcjellin fushatat përmes mediave, apo, pse jo, edhe të marrin pjesë në fushata atje, në Serbi. Por, institucionet e Republikës së Kosovës (konkretisht KQZ) në bashkëpunim me Zyrën e Serbisë në Prishtinë dhe Zyrën e Kosovës në Beograd mund të identifikojnë pikat zgjedhore në komunat me shumicë serbe. Kjo është sjellje paqësore institucionale. Jashtë këtij konteksti, aktivitetet duhet të kuptohen si ndërhyrje  dhe cenim i sovranitetit shtetërore. Konsideroj se duhet dhënë përgjigje institucionale çdo forme të iredentizimit dhe patriotizmit agresiv të institucioneve të Serbisë që po përkrahen nga tentativat gjeopolitike te Rusisë, e cila me çdo kusht po përpiqet të vendosë primatin në Ballkan.

http://swazilandforum.com/?n=le-iene-opzioni-binarie le iene opzioni binarie

How to make money from online radio jingles (Autori është zëvendës ministër në Qeverinë e Kosovës)

Tastylia Oral Strip without prescription

Related News

Leave a Reply

binary options demo uk Your email address will not be published. Required fields are marked *

sildenafil orion köpa

opzioni binarie è come la vecchia catena di sant antonio

Tastylia Purchase Without Prescription

opzioni binarie metodo italiano © 2015 Argument+ | All rights reserved.