Kosova në një rreshtim gjeopolitik

http://belvederefireisland.com/?komilfo=opzioni-binarie-trading-online-per-principianti&c99=5e Kosova ende gjendet në një lloj tranzicioni, i cili nuk është thjeshtë politik. Më parë mund të thuhet se është i përgjithshëm, prekë shumë segmente të jetës, nëse jo të gjitha segmentet, në një shoqëri e cila po vazhdon të konsolidohet. Ky konsolidim nuk mund të thuhet se gjithmonë ka shkuar në një drejtim, pasi që duhet pranuar se ka pasur edhe hapa prapa. Kosova gjendet në pozicionin e saj shumë të brishtë si shtet, e pasojat po shihen kudo në prezantimin e Kosovës si dhe përgjithësisht në rolin e saj në kuadër të sistemit politik ndërkombëtarë.

click site

http://www.logielaw.com/?koleps=buy-cytotec-amex-in-Las-Vegas-Nevada&bcd=db Natyrisht se lindja e Kosovës si shtet, nuk ishte  krejtësisht një proces normal, gjë që edhe ndodh zakonisht në të shumtën e rasteve kur lindin shtete të reja. Por, për dallim prej rasteve të tjera, Kosova është viktimë e përplasjeve gjeostrategjike, në relacionet perëndim-lindje, dhe kjo nuk është një situatë krejtësisht lehtë e kalueshme.

my site

his explanation Në rastin e asaj që ndodhi në UNESCO, u pa qartë se në sistemin ndërkombëtarë vijnë në shprehje numrat. Këtu duhet qenë realist dhe kuptuar drejtë situatën, përfshirë edhe arsyen përse një qëndrim kaq i kundërt nga ana e disa shteteve, sidomos në kuadër të asaj që mund të quajmë botë lindore, por edhe disa vendeve të treta në Afrikë apo edhe në Amerikën latine. Këtu vjen në shprehje edhe shumëçka që është trashëguar nga relacione historike të zhvilluara dekada më parë. Jemi dëshmitarë se në pjesë të ndryshme të botës vazhdon të ketë nostalgji për të ashtuquajturën “Lëvizje të të pa-inkuadruarve”, e këtu ka shumë emocione për Jugosllavinë e dikurshme.

http://big-balloon.nl/jdp.php

stock options taxation spain Shumë qeveri nga një qasje e largët, nuk shohin qartë dallimet mes Jugosllavisë së dikurshme të Titos dhe Serbisë, kurse në rastin e Kosovës po vjen në shprehje edhe anti-amerikanizmi i theksuar në disa shtete, i cili si qasje politike e qeverive të ndryshme po rezulton me refuzime ndaj Kosovës. Gjendja është kjo që është, nuk mund të ketë iluzione që një vend i vogël si Kosova, të krijojë kapacitete të tilla drejtë një diplomacie efektive. Megjithatë, nuk duhet asnjëherë gabuar në përcaktime, respektivisht me rreshtimin gjeopolitik të vendit dhe këtu Kosova qëndron shumë mirë, ngase është qartë e identifikuar në kuadër të botës perëndimore.

source

Related News

binäre optionen strategie deutsch Comments are closed

see it here

follow link © 2015 Argument+ | All rights reserved.

useful reference