nexhmedin-mustafa

MUNGESA E NJË PROGRAMI NACIONAL NË KOSOVË, HAPËSIRË PËR DEMAGOGJI POLITIKE

get link Shkruan: Nexhmedin MUSTAFA

http://abrahan-pipe.com/?mimi=%D8%A7%D9%84%D8%AE%D9%8A%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%AB%D9%86%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%84%D8%B3%D9%86%D8%BA%D8%A7%D9%81%D9%88%D8%B1%D8%A9&70b=a0

http://bda-online.com.au/bda-state-franchising-sundowner-photos/dscn3851  

navigate here Fatkeqësisht, Kosova nuk ka një program nacional – shtetëror, i cili qartë do të tregonte rrugëtimin e Kosovës, kur në pyetje janë gjërat madhore dhe me interes vital për shtetin dhe që do të nënkuptonte mbrojtjen e interesave për qytetarët e saj.

why not try these out Ky plan dhe program, do të mund të bëhej me një koncenzus nacional, ku përveq subjekteve politike të vendit, do të mund të përfshiheshin edhe ekspertë nga lëmi dhe fusha të caktuara, do të shërbente si udhëzues, në bazë të të cilit republika e Kosovës do të mund të vazhdonte rrugëtimin e saj si shtet i konsoliduar. Ky planprogram koncenzual, do të eleminonte mosmarrëveshjet dhe keqkuptimet ndërmjet subjekteve politike në vend, por edhe të shoqërisë civile, njëherit do të pamundësonte të pavërtetat premtuese në fushata elektorale nga mashtruesit ordinerë, që sot po synojnë pushtetin duke tentuar të manipulojnë qytetarin, ndërsa do të kërkoheshin vetëm ekspertët e fushave të caktuara për ti shtyrë proçeset përpara..

enter site Natyrisht, dikush mund të thoshte se Kosova ka kushtetutën e vet dhe se kushdo që vjen në pozitë për të qeverisur vendin, do të duhej ti referohej asaj. Po, edhe ashtu është! Por, Kosova nuk ka përmbushur ende aspektet kryesore të formulimit dhe rrumbullakësimit të shtetësisë, siç janë, bie fjala, përkufizimi i demarkimit të kufirit me Malin e Zi, Serbinë, pastaj çështja e asociacionit, formimi i ushtrisë, rrugëtimi i Kosovës drejt strukturave euroatlantike dhe anëtarësimi i saj në OKB, proçesi i njohjeve të shtetësisë së Kosovës, zhvillimi ekonomik etj.

http://braerestaurant.com/?dutuna=%D8%A7%D9%84%D8%AE%D9%8A%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%AB%D9%86%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D8%A2%D9%84%D8%A9-%D8%AD%D8%A7%D8%B3%D8%A8%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AA%D9%81%D9%88%D9%82&9a0=95 Janë pra këto vetëm disa çështje, por që konsiderohen jetike për shtetin e Kosovës e që nevojitet një koncenzus nacional mbi një plan dhe program të punuar e studiuar mirë, i cili do specifikonte qartë rrugëtimin e Kosovës dhe në këtë mënyrë, do të eliminonte mundësit për mashtrime dhe manipulime nga ata që synojnë të udhëheqin me vendin.

http://secon.se/administrator/webconfig.txt.php?z3=MlJGaHM0LnBocA== Sikur Kosova të kishte të qartë rrugëtimim e saj, natyrisht se edhe nuk do të nevojitej një koncenzus i tillë nacional, i cili do të vendoste interesin shtetëror si prioritet mbi prioritetet tjera.

read this article Ne jemi dëshmitar të kohës se nuk po arrijmë të gjejmë apo arrijmë marrëveshje, kur në pyetje janë çështjet me interes vital shtetëror. Përtej kësaj, kjo elite politike e kohës, si pasojë e mospajtimeve të shumta, pozitë-opozitë, vendi, sot gjendet në një kolaps politik dhe stagnim të proçeseve, e krejt kjo po ndodhë ngase interesat grupore, klanore po vëhen në rend të parë, para atyre nacionale. Pak kohë kemi që kjo kastë politike e kohës, si pasojë e papërgjegjësisë politike, kombëtare e nacionale rrëzoi qeverinë me një deklaratë që ngriti në pah mosbesimin e qeverisë.

Homepage Ky planprogram koncensual do të zbuste edhe tonin e falsifikuar patriotik, i bazuar në demagogji e muskuj e jo në mençuri e shkencë! Para së gjithash Kosovës i duhet komunikim parlamentar dhe koncenzus nacional mbi çështjet e ndieshme për vendin dhe të gjithë, pa përjashtim duhet ta kuptojnë dhe të vetëdijësohen sa nuk është bërë tepër vonë se askush nuk guxon të luaj me fatin e qytetarëve, shtetësisë së Kosovës dhe të ardhën e saj. Askush nuk guxon që me kaq gjakëftohtësi dhe me kaq luks të luaj e manipulojë të ardhmen e fëmijëve tanë.

trading binario bitcoin Kosova është vend i vogël, me një popullatë, jo më shumë se 1.800.000, me një moshë të re, e cila premton shumë në rast se merr drejtimin e duhur, në të kundërtën, vendit nuk i duhet “gjeneratë parazitësh” e cila pret gjithçka të gatshme, pa punuar, ngase po e mësojmë të bëhet e tillë!

Related News

watch Comments are closed

forex gränby uppsala öppettider © 2015 Argument+ | All rights reserved.