SOVRANI I PAPËRCAKTUAR, NË MUNGESË TË PROGRAMIT POLITIK

Shkruan: Nexhmedin MUSTAFA

http://unikeld.nu/?ioweo=opzioni-binarie-webinar&b57=67

Koalicionet parazgjedhore të krijuara nga subjektet politike në vend, s’do mend se janë krijuar në bazë të interesave të ngushta partiake dhe jo në bazë të përafrimeve programore e parimore. Çdo kartë e përdorur nga subjektet politike, koalicionet ndërmjet partive politike bëhen qëllimshëm, që më vonë të arsyetohen para opinionit për mospërmbushje të premtimeve dhe planëprogramit. Bie fjala, nëse një subjekt politik ka paraparë në programin politik, ngritjen e pagave në nivel vendi për 30%, për t’i ikur këtij premtimi, apo si arsyetim marrin koalicionet me subjektet tjera politike. Kjo, lojë politike, mirë e kalkuluar, është vetëm mashtrim i radhës që po i bëhet qytetarit, ndërsa ky i fundit nuk duhet të bjerë pre e mashtrimit, por të bëhet presion pozitiv qytetar, që të votohet planprogramij partiak ose i koalicionit, por ky program të jetë i kapshëm dhe jo i bazuar në demagogji patriotike siç është bërë traditë nga vitet e mëhershme.

http://drybonesinthevalley.com/?tyiuds=nfp-forex-trading

http://estudiovideochat.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://estudiovideochat.com/contacto/ Mirëpo, nga ajo që po shohim, deri më tani asnjë parti apo subjekt politik, nuk ka paraqitur programin e saj, i cili në thelb do të nënkuptonte zhvillimin dhe progresin e Kosovës drejt strukturave euroatlantike dhe një kujdes të shtuar karshi qytetarit të këtij vendi. Mirëpo, fatkeqësisht, mafia politike, interesat e ngushta partiake-klanore dhe tentim mbajtja e pushtetit me çdo kusht po tregon qartë se çdo interes tjetër është para atij qytetar e shtetëror. Kjo strukturë politike e kohës, kjo kastë politike, e cila po mbanë vendin në tension të vazhdueshëm, jo për interesa shtetërore, por për interesa të ngushta partiake e klanore, po dëmton rëndë demokracinë në vend dhe ka infektuar ndër vite edhe qytetarin e rëndomtë, duke krijuar mendim se demokracia kështu duhet të funksionojë.

http://ufosonearth.com/39130/6e2bc/81b13-1654073.Ehs Andaj, sot votuesi – sovrani, e ka shumë të vështirë të përcaktohet në votim, ngase nuk i është ofruar program politik nga subjektet apo koalicionet politike në vend. Qytetari nuk duhet të lejojë të mashtrohet dhe më e pakta që mund të bëjë është që me votën e tij të ndëshkojë ata që abuzuan me pushtetin.

Related News

Comments are closed

binaire opties fok forum © 2015 Argument+ | All rights reserved.